performance van de bolidtop® vloeren

Het bouwen en renoveren van productiefaciliteiten voor de voedingsmiddelenindustrie is teamwork. Met ruim 60 jaar ervaring weet Bolidt als geen ander aan welke eisen de vloersystemen moeten voldoen, aan welke thermische-, chemische- en mechanische belastingen de vloer wordt blootgesteld en hoe een lange levensduur van de vloer wordt gegarandeerd. En zeker zo belangrijk: Bolidt heeft alle expertise in huis om opdrachtgevers volledig te ontzorgen. Van ontwikkeling, productie, advisering, verkoop, projectmanagement tot applicatie en onderhoud van de vloersystemen.

Hygiëne

Voedselveiligheid en hygiëne vormen een onlosmakelijke twee-eenheid in de voedingsmiddelenindustrie, met name in ruimtes waar meer wordt gedaan dan alleen transporteren en verpakken bestaat immers altijd kans op besmetting met diverse bacteriën. Tijdens het productie- en verwerkingsproces vormt de vloer dan ook de basis voor optimale hygiëne.

De Bolidtop® vloersystemen zijn naadloos, absorberen geen vloeistof en zijn poriëndicht en vormen daardoor geen risico voor contaminatie voor het kiemen van bacteriën of schimmels op of in de vloer. Geldt ook voor bij de Bolidtop® vloersystemen met een versterkte oppervlaktestructuur.

REINIGING

Omdat de Bolidtop® vloersystemen voor de voedingsmiddelenindustrie goed te reinigen moeten zijn, mogen deze niet poreus zijn. Het is daarom dat Bolidt kiest voor vloersystemen die over de volle dikte van het systeem geheel gesloten zijn. Dit in tegenstelling tot veel andere vloeren in de markt waar vaak alleen de verzegelende toplaag voor de afsluiting van de vloer zorgt. Als die verzegeling beschadigd raakt, kan er inwatering optreden waardoor er bijvoorbeeld schimmel in de vloer kan ontstaan. Bij het volledig gesloten Bolidtop® vloersysteem heb je dit probleem niet.

THERMISCHE BESTENDIGHEID

In de voedingsmiddelenindustrie waar op hoge- en zeer lage temperaturen voedingsmiddelen worden bereidt, geprepareerd of opgeslagen, moet de vloer goed bestand zijn tegen zowel wisselende omgevingstemperaturen als rechtstreekse hitte.

De Bolidtop® vloersystemen zijn, naar gelang de specificaties, zeer geschikt voor situaties waarin producten en vloeistoffen met hoge temperaturen worden gemorst op de vloer, waar de omgevingstemperatuur door bakken, garen, koken en frituren tot zelfs +180o C gaat. Zo ook waar producten worden ingevroren of in vriestemperaturen worden opgeslagen en in ruimtes waar met vloeibaar stikstof wordt gewerkt. Door de unieke samenstelling van de kunststof zijn de Bolidtop® vloersystemen zeer geschikt voor deze situaties en blijft de vloer duurzaam en veilig inzetbaar.

CHEMISCHE BESTENDIGHEID

De vloeren in productieomgevingen krijgen veel te verduren; van intensief heftruckverkeer, vallende gereedschappen en machineonderdelen tijdens onderhoudswerkzaamheden tot thermische belasting op zeer hoge- en lage temperaturen. Bij de ontwikkeling van de Bolidtop® serie is echter ook veel aandacht besteed aan de chemicaliën bestendigheid van de vloersystemen. De Bolidtop® vloersystemen zijn zeer bestendig tegen diverse chemicaliën, waaronder (an)organische zuren, vetten, oliën, alkaliën en oplosmiddelen. Als gevolg van de uitstekende bestendigheid blijven de vloersystemen hun functie behouden: het garanderen van een vloeistofdichte bescherming, een zeer hoge mate van impact- en slipweerstand en visuele aantrekkelijkheid. En dat voor een lange tijd waardoor het productieproces niet onnodig wordt verstoord.

MECHANISCHE BESTENDIGHEID

Bij Bolidt staat het continu productieproces van de klant op de eerste plaats: de vloer vormt de basis voor een duurzaam productieproces. En hierbij mag niet worden ingeboet op de veiligheid voor zowel de medewerkers als voedselveiligheid. De Bolidtop® vloersystemen zijn zeer robuust en kenmerken zich door een hoge druk-, stoot- en slagvastheid. Hierdoor zijn ze bestand tegen o.a. intensief rijverkeer, schuivende kratten en pallets, vallende objecten en schurende invloeden. De vele typen vloeren in de Bolidtop® serie bieden zelfs voor de meest veeleisende en specifieke situaties een geschikte en duurzame oplossing waardoor de levensduur van de vloer wordt gegarandeerd.

VEILIGHEID

Niet alleen minimaliseren van risico’s op gebied van voedselveiligheid is van groot belang, maar ook het verhogen van de veiligheid voor medewerkers. In droge- en zeker ook in natte productieruimten is het juiste antislip profiel van het vloersysteem essentieel om een veilige situatie te garanderen. De Bolidtop® serie heeft naar gelang de specificaties van de verschillende vloersystemen diverse antislip profielen. De vloersystemen zijn zo ontwikkeld dat er zowel maximale stroefheid wordt gecreëerd en tegelijkertijd eenvoudig te reinigen is.

DETAILLERINGEN

De vloeistofdichtheid van de Bolidtop® vloersystemen voorkomt dat vloeistoffen en andere schadelijke stoffen kunnen indringen in de ondergrond en het continue productieproces verstoren. Ook de afwerkingen sluiten naadloos aan op de Bolidtop® vloersystemen. Holplinten, holle hoeken en afvoerputten gaan zonder onderbreking over in vloeroppervlak, wanden en kolommen. De detailleringen vormen een essentieel onderdeel in de totaaloplossingen van Bolidt, om de hygiëne zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. In plaats van kitvoegen – die makkelijk kunnen loslaten – werkt Bolidt met detailleringen in de vloer die roestvrijstalen goten kunnen invatten, waardoor de Bolidt vloer homogeen tegen het RVS is aangewerkt.
Scroll naar boven